Verwarming

Als je zicht hebt op hoe je woning eruit ziet, kan je met behulp van OXBOUW een berekening maken van de energie die nodig zal zijn om je woning te verwarmen.

Offerte aanvragen

+32(0)497 53 58 27

info@oxbouw.be

Stationsstraat 180 bus 15 3110 Rotselaar

Je kan ons bereiken via het onderstaande formulier

Bent u op zoek naar een verwarmingssysteem?

Een warmteverliesberekening gebeurt op basis van de oppervlakte, het aantal ramen, het globale isolatiepeil van je woning, de U-waarden van het dak, buitenmuren, ramen, loeren en van de orientatie van het gebouw. Allemaal gegevens die in het lastenboek of de EPB-berekening zullen staan. Het resultaat van de ze warmteverliesberekening is het vermogen dat je verwarmingsinstallatie nodig heeft. Aan de hand hiervan kijkt OXBOUW naar de meest geschikte manier om de behoefte aan warmte in te vullen. Dit natuurlijk in samenspraak met bouwheer en/of architect.

Condenserende ketel
Dit is veel efficiënter en levert een belangrijke besparing op je verbruik. Een condensatieketel is een verwarmingsketel die ervoor zorgt dat er minder warmte verloren gaat langs de schoorsteen. Dit doet hij door de waterdamp in de afvoer-gassen, die vrijkomen bij de verbranding, te laten condenseren. De warmte die hierbij vrijkomt wordt gerecupereerd via een warmtewisselaar en zorgt voor extra rendement.
Warmtepomp

Een warmtepomp haalt voor een deel haar energie uit elektriciteit en voor de rest haalt ze de warmte uit lucht , bodem of bodemwater.

Warmtepompen halen tot 75% van de benodigde energie uit de omgeving? Er hoeft slechts 25% te worden toegevoegd in de vorm van elektriciteit, die nodig is om de warmtepomp te laten draaien.

Hybride installatie
Warmtepomp in combinatie met een condensatieketel en/of zonnepanelen.
Het systeem combineert 2 of meerder warmtebrontechnieken zoals warmtepomp met condensatieketel en/of zonnepanelen. De condenstaieketel verwarmt het tapwater en ondersteunt de verwarmingbij piekmomenten. De warmtepomp verwarmt de woning en haalt de energie voor deze warmte uit de luchtunit die buitenlucht aanzuigt of de bodembron die warmte uit de bodem haalt. De slimmesturing stelt enkel het toestel in werking dat, op dat ogenblik, de goedkoopste energie verbruikt. Met een hybride stysteem kan de woning niet alleen aangenaam worden verwarmd, ook in de zomer kan het huis passief gekoeld worden door het omkeren van het warmtepompproces. Het hybridesysteem os compact en flexibel en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ideaal voor een berekend verbruik tot 10KW
Zonneboilers & zonnepanelen

Met een zonneboiler bespaart u op uw energiekosten voor de bereiding van warm water. U kan uw condensatieketel combineren met een zonneboiler. Waar een gewone zonneboiler gebruikt maakt van een gasbron om het water op te warmen gaat een zonneboiler de energie van de zon opvangen om uw sanitair water op te warmen. Door plaatsing van één of twee zonnecollectoren op uw dak wordt het zonlicht geabsorbeert en door middel van een pomp overgebracht naar de boiler. Wanneer er niet voldoende zonlicht is wordt het water verwarmd door de verwarmingsketel. Dus U heeft het comfort van hele jaar door warmwaterproductie met een besparing van 50 tot 70%.Het systeem combineert 2 of meerder warmtebrontechnieken zoals warmtepomp met condensatieketel en/of zonnepanelen.

De condensatieketel verwarmt het tapwater en ondersteunt de verwarming bij piekmomenten. De warmtepomp verwarmt de woning en haalt de energie voor deze warmte uit de luchtunit die buitenlucht aanzuigt of de bodembron die warmte uit de bodem haalt. De slimmesturing stelt enkel het toestel in werking dat, op dat ogenblik, de goedkoopste energie verbruikt. Met een hybride stysteem kan de woning niet alleen aangenaam worden verwarmd, ook in de zomer kan het huis passief gekoeld worden door het omkeren van het warmtepompproces. Het hybridesysteem os compact en flexibel en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ideaal voor een berekend verbruik tot 10KW

Vloerverwarming
De warmte afgifte ontstaat door buizenmet warm water die door vloeren en/of wanden lopen.Door de gelijkmatige spreiding, over een grote oppervlakte, krijg je geen tocht en luctcirculatie, nauwelijks verspreiding van stof maar overal in huiseen aangenae warmte. Vloerverwarming heeft geen hoge temperaturen nodig (+/-35°C)wat een grote besparing op je energiefactuur oplevert.Verder heb je bij vloerverwarming ook geen zichtbare radiatoren en blijven je mure dus vrij voor decoratie of kasten.