Ventilatie

Hoe beter een huis geisoleerd is hoe minder energie er nodig is omte verwarmen. Maar omdat onze woningen steeds beter geisoleerd zijn, is het belangrijk om aandacht te geven aan een goede ventilatie.

Offerte aanvragen

+32(0)497 53 58 27

info@oxbouw.be

Stationsstraat 180 bus 15 3110 Rotselaar

Je kan ons bereiken via het onderstaande formulier

UW ventilatie INSTALLATEUR

Wie kiest voor mechanische ventilatie, heeft de keuze uit ventilatiesysteem C of D. Ventilatiesysteem C voert verse lucht aan via roosters in ramen of muren. De gebruikte binnenlucht wordt hierbij mechanisch afgevoerd.

Bij balansventilatie type D gebeurt zowel de aanvoer van verse buitenlucht als de afvoer van gebruikte binnenlucht volledig mechanisch. Hier komen dus geen roosters in muren of ramen aan te pas.
Dankzij de aanvoer van verse lucht krijg je geen vocht of schimmels. Koken, wassen en ademen creëert immers vocht in huis, dat kan oplopen tot zo’n 10 a 20 liter per dag!
Om een gezond binneklimaat te creëren biedt Oxbouw vooarl de balansventilatie type D aan. Weet ook dat de juiste ventilatie een gunstig effect heeft op het E-peil van je woning en je helpt om energie en geld te bespare. De wetgeving legt strenge normen op voor de EnergiePrestatie voor het Binneklimaat (EPB) van een woning. Een mechanische ventilatie met warmterecueratie biedt een goede oplossing.

 

Bij systeem D wordt , helemaal uitgebalanceerd en geforceerd, verse lucht aangevoerd in de droge ruimtes en vervuilde lucht afgevoerd uit de vochtige ruimtes. Wist je dat bij type D, de warmte uit de afgevoerde lucht voor meer dan 80% gerecupereerd wordt door de aangevoerde lucht te verwarmen met de warmte uit de afgevoerde lucht?

Het zou een beetje gek zijn om eerst lucht op te warmen om ze daarna naar buiten te blazen en te vervangen door koude buitenlucht, niet?
In de zomer kan je de warmterecupertie uitschakelen om op zwoele zomernachten warme lucht uit de woning te trekken en koele buitenlucht binnen te zuigen.